Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Uspešno izpeljano odprtje igrišča v ŠC Kranj

17.12.2016

Težko pričakovano uradno odprtje prenovljenega pomožnega igrišča s povsem novo, najsodobnejšo umetno podlago, je v Športni center Kranj privabil množico obiskovalcev, visokih gostov, mladih nogometašev in velikanov slovenskega nogometa. Dogodek je v celoti uspel, za kar se gre zahvaliti vsem, ki so se ga udeležili, in ki so po svojih močeh pripomogli k temu, da bodo sadovi petkovega večera vidni še dolgo časa.


Dogodek je odprl protokolarni del, kjer so govore imeli predsednik NK Triglav Kranj Beno Fekonja, predsednik NZS Radenko Mijatovič, predstavnik podjetja Greenfields, ki je bdelo nad projektom postavitve, Gerrith van Weeghel in župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar. Podjetje Greenfields je predalo certifikat o uporabnosti igrišča, NK Triglav Kranj pa je vsem govorcem v znak zahvalnosti podelil umetnino akademskega slikarja Klaudija Tutte in nekaj praktičnih daril.


Osrednji dogodek večera je bila revialna tekma med člansko ekipo NK Triglav Kranj in zlato generacijo slovenskega nogometa. Jesenski prvaki 2. SNL so se pomerili z nekdanjimi reprezentanti, ki so v Slovenijo prinesli prvo pravo nogometno mrzlico, s klopi pa jih je vodil nekdanji in še vedno aktualni selektor Srečko Katanec. Gostje so tekmo, ki se je igrala 40 minut, dobili s 3:2, za zlato generacijo so zadeli Ermin Šiljak, Sašo Udovič in Milan Osterc, za domače pa sta bila uspešna Alen Krcič in Miral Samardžič. Prav visokorasli branilec je bil presenečenje za vse prisotne, saj je v drugem polčasu zaigral v dresu matičnega Triglava.


Za tem je občinstvu mladinska akademija, kjer je več kot 100 otrok, pod vodstvom svojih trenerjev in vodjo otroške nogometne šole Gregom Bergantom, predstavilo kratko, a atraktivno demonstracijo nogometnih veščin.


Dogodek pa je imel tudi dobrodelno noto. Namesto vstopnine je klub apeliral, da obiskovalci prinesejo kos prehrane z daljšim rokom trajanja, odziv pa je bil nad vsemi pričakovanji. Vso zbrano hrano bo klub predal Rdečemu križu Slovenije in Karitas, nato pa bo šla v roke socialno ogroženim družinam. Potekala pa je tudi licitacija dresov, ki so jih prispevali slovenski nogometaši, ki so vsak na svoj način povezani s Triglavom. Josip Iličič, Miral Samardžič, Siniša Anđelkovič, Aleks Pihler, Boštjan Cesar, Andraž Šporar in NK Maribor so prispevali podpisane drese, na dražbi pa je bila tudi žoga s podpisi zlate generacije. Tiha dražba je prinesla 3000 evrov, s katerimi bo NK Triglav Kranj 10 mladim socialno ogroženim nogometašem omogočil odhod na zimske priprave, 10 pa bo kupil vso potrebno športno opremo. Najdražji dres se je prodal za 400 evrov.


Prijateljska tekma, Kranj
NK Triglav Kranj - Zlata generacija 2000 2:3 (1:0)
Krcič, Samardžič; Šiljak, Udovič, Osterc


NK Triglav: Džafič, Kuhar, Suljevič, Poljanec, Šmit, Udovič, Robnik, Bukara, Križaj, Krcič, Mlakar, Hafner, Arh-Česen, Samardžič, Gajič, Ahačič, Poplatnik, Gvardjančič, Gromilič, Stokuča, Šujica, Đurkovič, Smajič, Bojič. Trener: S. Brkič


Zlata generacija: Pejkovič, Englaro, Bulajič, Galič, Novak, Pavlin, A. Čeh, N. Čeh, Ačimovič, Osterc, Udovič, Šiljak. Trener: S. Katanec

 

Izjave svečanih govorcev:

Beno Fekonja, predsednik NK Triglav: To je precej čustven trenutek, saj smo s skupnimi močmi garali, da imamo kar najboljše pogoje za delo. Zahvaljujem se vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da ima Kranj pomožno igrišče z najboljšo umetno podlago, kar jih je trenutno na voljo. V čast nam je gostiti visoke goste, ki so nas tokrat prišli podpret, veseli pa me tudi, da ste se v tako velikem številu zbrali navijači, cenjeni starši in naši najmlajši nadebudni nogometaši. Za nami je izjemno koledarsko leto, ne dvomim pa, da bo naslednje še boljše.


Radenko Mijatovič, predsednik NZS: Vesel sem, da sem lahko v novi vlogi prišel na takšen dogodek. NZS je že v preteklosti podpirala postavitve takšnih objektov, pomagala je pri prvi postavitvi umetne trave v Kranju, in tako bo tudi v prihodnje. NK Triglav Kranj je od vselej slovel kot proizvajalec odličnih nogometašev, ki so nosili ali še nosijo slovenski reprezentančni dres in zelo uspešno nastopajo v tujini. Zanimanje za nogomet v Sloveniji raste, kar dokazuje tudi število otrok v kranjski akademiji, veseli pa me, da se je na tem dogodku zbralo toliko obiskovalcev. To so dokazi, da se za slovenski nogomet ni treba bati.


Gerrith van Weeghel, predstavnik podjetja Greenfields: Najprej hvala mestu Kranj in njegovim prebivalcem, NK Triglav Kranj in ostalim partnerjem, brez katerih izvedba tega projekta ne bi bila mogoča. Klubu želim ogromno uspeha, prav tako mladim nogometašem, ki bodo imeli najboljše možne pogoje. S takšno podlago se lahko pohvalijo številni klubi v prvi in drugi nizozemski ligi, pa tudi drugod po Evropi, nenazadnje jo imajo pri francoskem Metzu in dunajskem Rapidu. Želim vam veliko sreče in uspeha.


Boštjan Trilar, župan MO Kranj: Kranj postaja pravo nogometno mesto, članska ekipa NK Triglav Kranj je z 10 zaporednimi zmagami na začetku sezone postala rekorderka v državi in osvojila je naslov jesenskega prvaka v 2. SNL. Poleg tega pa nam je že na prvi v novi službi sem uspelo pripeljati novega predsednika NZS. Šalo na stran, z učinkovitimi ukrepi nam je uspelo zagotoviti potrebna sredstva za postavitev te res vrhunske podlage, na kateri bodo lahko tekmovali številni nogometaši. Tega pa ne bi bilo brez predanega vodstva kluba, staršev in vseh ostalih, ki ste to omogočili. Mestna občina Kranj bo še naprej skrbela, da bodo pogoji za športni razvoj kar najboljši.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV