Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

V Kranju gostuje NK Maribor

19.07.2017

Nova sezona Prve lige Telekom Slovenije se je začela ob koncu minulega tedna, drugo kolo pa bo prineslo prvo domačo tekmo NK Triglav Kranj. V Športnem centru Kranj bo v soboto ob 16:50 gostoval državni prvak NK Maribor.


V prvem kolu so bordo-beli gostovali v Dravogradu, kjer je srečanje gostil NK Ankaran, in z remijem brez golov osvojili prvo točko v novi sezoni. Na drugi strani je imel mariborski kolektiv nemalo težav doma z Aluminijem in na koncu slavil z minimalnih 1:0. Edini zadetek za Vijolične je dosegel nekdanji igralec Orlov Aleks Pihler.


"Na vsaki tekmi je treba verjeti v pozitiven rezultat. Če ekipa ne vrjame vase in v pozitiven rezultat, je bolje, da se na igrišču sploh ne pojavi. Mogoče lahko iščemo svoj trenutek pri osredotočenosti Maribora na Evropo, a vseeno ne smemo pozabiti, da igramo proti aktualnim prvakom," pravi napadalec Orlov Luka Majcen.


Dvoboji med Kranjčani in Mariborčani so skozi zgodovino ponudili ničkoliko nadvse zanimivih obračunov. Kljub dejstvu, da je bil v vsakem papirnati favorit Maribor, pa so Orli že znali pogosto zagreniti življenje najbolj trofejni slovenski ekipi. Tekmeca sta se doslej pomerila na 22 tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije, Triglav je slavil trikrat, tri tekme niso dale zmagovalca, na 16 pa je zmagal Maribor.


Zadnjo domačo prvoligaško zmago proti Vijoličnim so bordo-beli dosegli v sezoni 2012/2013, ko je v 13. kolu pred 1000 gledalci za zmago v deveti minuti zadel Matej Poplatnik. Sicer pa so Orli na domačem stadionu dvakrat ugnali Štajerce, trikrat remizirali in šestkrat izgubili.


Dvoboj na stadionu Stanka Mlakarja bo sodil eden najboljših evropskih sodnikov Damir Skomina, pomagali pa mu bodo Grega Kordež, Aleksandar Kasapovič, Matej Vojska, Dejan Balažič in Mitja Žganec. Delegat bo g. Vlado Močnik. Neposredni prenos tekme bo na Kanalu A.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV