Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

V Kranju gostuje NK Olimpija Ljubljana

03.08.2017

V soboto bo v Šporetnem centru Kranj tekma četrtega kola Prve lige Telekom Slovenije, domači NK Triglav Kranj bo gostil NK Olimpija Ljubljana. Za Orle iz gorenjske prestolnice bo to druga domača tekma v novi tekmovalni sezoni. Prejšnja, proti NK Maribor, je postregla z rekordnim obiskom, ko govorimo o prvenstvenih tekmah Triglava, tokrat pa se obeta, da bo obisk presegel 1.700 gledalcev.


V dosedanjih treh tekmah so bordo-beli dvakrat remizirali in izgubili proti Mariboru, na drugi strani pa so ljubljanski Zmaji ena od dveh ekip, ki imata za zdaj popoln izkupiček devetih točk. Ljubljančani imajo najboljšo obrambo in napad, dosegli so devet zadetkov in prejeli enega, medtem ko so Kranjčani dosegli tri gole in jih prejeli štiri.


"Športnik na vsaki tekmi napada zmago in tudi mi jo bomo v soboto proti Olimpiji. Na računu imamo dve točki z dveh težkih gostovanj, kar nikakor ni slabo. Z le malce več sreče in iznajdljivosti bi na računu lahko imeli celo devet točk, a to v tem trenutku ni najbolj pomembno. Realnost je, da bo Olimpija v Kranju favorit, a tudi Maribor je bil, pa smo na igrišču dokazali, da to ne pomeni prav nič," meni napadalec Matej Poplatnik.


Skozi zgodovino sta ekipi odigrali 16 prvoligaških tekem. Triglav je slavil na treh, dvakrat smo doživeli neodločena rezultata, Olimpija pa je slavila na 11 tekmah. V Kranju sta se moštvi udarili osemkrat, Orli so v dveh primerih zmagali, v šestih pa so bili uspešnejpi gostje. Zadnja medsebojna tekma je bila 10. maja 2014, ko je Triglav doma slavil s kar 5:2, sicer pa sta se kluba prvič srečala že 15. aprila 1962, ko je Olimpija za Bežigradom slavila s 3:1.


Tekma se bo pričela ob 16:50, glavni sodnik bo Miran Bukovec, pomagala mu bosta Robert Vukan in Uroš Benc, vloga četrtega sodnika pa je pripadla Vojku Goričanu. Neposredni prenos s studijskim delom bo ob 16:30 na Kanal A.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV