Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Začetek sezone in derbi mesta Kranj

04.08.2016

Aktualno dogajanje

 

Članska ekipa NK Triglav bo ob koncu tedna začela s svojo tretjo zaporedno sezono v drugi najmočnejši nogometni ligi v državi. Tudi v novi sezoni bo šef strokovnega štaba Siniša Brkič, ki se s svojimi izbranci približuje koncu aktualnih poletnih priprav.

 

Med pripravami so bordo-beli odigrali sedem pripravljalnih tekem in zabeležili štiri zmage, remi in dva poraza ob pozitivni razliki v zadetkih 9:7. Najboljši strelec v tem obdobju je bil Matej Poplatnik, ki je dosegel tri zadetke, z dvema mu je bil za petami Alen Krcič, po enega pa so prispevali Blaž Šujica, Kristjan Arh-Česen, Marko Gajič in Enis Đurkovič.

 

Pripravljalne tekme NK Triglav:

NK Triglav – NK Istra 1961 (HRV) 0:2 (0:0)

 

NK Triglav - SPINS 1:0 (1:0)

Poplatnik

 

NK Triglav – NK Novigrad 1:1 (1:1)

Poplatnik

 

NK Zagreb (HRV) – NK Triglav 4:0 (3:0)

 

NK Bled – NK Triglav 0:3 (0:2)

Šujica, Krcič, Arh-Česen

 

NK Triglav – AŠK Bravo 1:0

Đurkovič

 

NK Triglav – NK Sava 3:0 (1:0)

Gajič, Poplatnik, Krcič

 

Igralski kader Orlov je doživel nekaj sprememb. Na strani prihodov so se znašli napadalec Blaž Šujica, vezist Matic Ahačič in branilca Dino Suljič ter Jernej Schwarzmann. Ob začetku novega tedna se pričakujeta še dokončni potrditvi dveh ostalih prestopov. Klub so zapustili Klemen Šturm, Domen Jugovar, Danijel Jurišič in Anže Dvanajščak.

 

Posebno pozornost namenjamo štirim nogometašem, ki so si priborili prehod iz mladinske ekipe Triglava v člansko. Kristjan Arh-Česen, Ožbej Kuhar, Marko Gajič in Anže Povirk so mlada sila, ki bo že v prihajajoči sezoni imela priložnost za dokazovanje. K članski ekipi bodo pogosto priključeni tudi Uroš Parežanin, Tom Žurga in Matic Kopač, ki so sicer izhodni letnik v mladinski selekciji.

 

PRIŠLI IZ MLADINCEV V ČLANSKO EKIPO ODŠLI
Blaž Šujica Kristjan Arh-Česen Klemen Šturm
Dino Suljič Ožbej Kuhar Siniša Borenovič
Jernej Schwarzmann Anže Povirk Domen Jugovar
Matic Ahačič Marko Gajič Danijel Jurišič

 

 

Mestni derbi v prvem kolu

 

V nedeljo se bodo tudi uradno zaključile poletne priprave, ki so trajale šest tednov. Čas je za začetek nove tekmovalne sezone v drugi slovenski nogometni ligi, že na samem uvodu, pa se bosta v Športnem centru Kranj pomerila mestna rivala NK Triglav in NK Kranj Zarica.

 

"Mi se moramo na vsako tekmo dobro pripraviti, je vsaka lahko odločilna. Sistem je tak, da je srečanj malo in ne sme prihajati do spodrsljajev. Sicer pa mestni derbi nikoli ni povsem običajna tekma. Žal je v Kranju še vedno tako, da je veliko ljudi, ki Triglavu ne privoščijo uspeha oziroma mu želijo slabo, a naša misija je, da ta trend popolnoma obrnemo. Z vsem spoštovanjem do ekipe Zarice, na igrišču se bo morala opaziti razlika v kakovosti in kdo je šef v mestu," je o nedeljski tekmi dejal Dejan Robnik, otrok Triglava, ki pa je v dolgi in bogati karieri igral tudi pri tokratnih tekmecih.

 

Triglav in Zarica sta doslej odigrala tri prvenstvene tekme, Orli pa še ne poznajo poraza proti mestnemu rivalu. Bordo-beli so slavili na eni tekmi, na dveh pa smo videli neodločen rezultat. Doslej so nogometaši najuspešnejšega gorenjskega kolektiva v mrežo Zarice pospravili šest žog,  prejeli pa so tri zadetke.

 

Tekma bo v nedeljo, sedmega avgusta ob 17:00 v Športnem centru Kranj. Glavni sodnik bo Darjan Kovačič, pomočnika Simon Smej in Borut Anželj, delegat pa Bogomil Klopčič.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV