Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Začetek spomladanskega dela 2. SNL

10.03.2016

Zaključujejo se 9-tedenske zimske priprave na drugi del sezone v drugi slovenski nogometni ligi. Deset klubov v tem tekmovanju bo u uradnimi nastopi začelo ob koncu tedna, kranjski Triglav pa bo na svojem stadionu gostil NK Šenčur.

 

Strateg Orlov Siniša Brkič je s svojimi varovanci večji del priprav opravil pred domačim pragom, vseeno pa so se Kranjčani drugo leto zapored za teden dni odpravili tudi v hrvaško Istro. Skupaj je Triglav pozimi odigral 10 pripravljalnih tekem in zabeležil šest zmag, remija in poraza

 

Poraza sta prišla na prvih dveh tekmah, ko se je Triglav udaril s članoma prve lige, Olimpijo in Gorico. Jasen načrt priprav je veleval, da se v nadaljevanju Orli merijo z ekipami iz istega ali nižjega ranga, vse z namenom priti do prave uigranosti in učinkovitosti.

 

Na naslednjih tekmah so bordo-beli ugnali Savo, Radomlje, Lesce, Kolpo, Eberstein in Bled, remizirali pa z Ivančno Gorico in Bravom. Skupaj so Kranjčani dosegli 26 zadetkov in jih prejeli le devet.

 

V zimskem prestopnem roku ni prišlo do večjih sprememb v igralskem kadru tiče, Na strani odhodov so se znašli David Ivanuša, Žiga Verbič, Emir Ljubijankič, Deni Blaževič in Aleš Poplatnik. Najpomembnejši igralci iz prvega dela so ostali v Orlovem gnezdu, strokovni štab pa je kader na višji nivo dvignil s prihodi Mateja Poplatnika, Dejana Robnika, Alena Krciča in Ervina Smajiča.

 

Matej Poplatnik je še vedno aktualni kralj strelcev v drugi ligi, saj je v minulem prvenstvu za Triglav dosegel 18 zadetkov. Po polletni avanturi v Bolgariji, se je znova odločil za vrnitev v gorenjsko prestolnico, ob tem pa je tudi najbolj razpoložen strelec aktualnih priprav, dosegel je sedem zadetkov. Izjemno razpoložen je tudi Tilen Mlakar, ki je dosegel le dva manj, a je na tekmi z Bravom v Umagu utrpel težjo poškodbo in ne bo nared za začetek sezone.

 

Tudi sicer se je ekipa bordo-belih izkazala z učinkovitostjo, med strelce sta se trikrat vpisala Igor Bukara in Domen Jugovar, dvakrat Momir Bojič in Dejan Robnik, en zadetek pa so prispevali Rok Stokuča, Žiga Ovsenek, Mario Guberac in Ervin Smajič.

 

Triglav bo v obdobje zadnjih 11 prvenstvenih tekem vstopil s šestega mesta, a zaostanek ni prevelik. Za drugim mestom, na katerem je trenutno Drava, je šest točk, za vodilnimi Radomljami pa devet.

 

Pripravljalne tekme v obdobju zimskih priprav 2016:

 

Olimpija - Triglav 3:1 (Jugovar)

Gorica - Triglav 3:0

Triglav - Sava 4:0 (Jugovar 2x, Mlakar, Robnik)

Triglav - Radomlje 1:0 (Bojič)

Iv. Gorica - Triglav 1:1 (Mlakar)

Triglav - Lesce 6:0 (Mlakar 2x, Bukara, Guberac, Smajič, Poplatnik)

Triglav - Kolpa 9:1 (Poplatnik 4x, Bukara, Bojič, Mlakar, Ovsenek, Robnik)

Triglav - SV Eberstein (AUT) 2:0 (Bukara, Stokuča)

Triglav - Bravo 1:1 (Poplatnik)

Triglav - Bled 1:0 (Poplatnik)

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV