Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Zimske priprave v besedi in številki

07.03.2017Zimske priprave članske ekipe se zaključujejo

Zakorakali smo v zadnji teden zimskih priprav članske ekipe NK Triglav. Bordo-beli bodo v soboto igrali prvo tekmo v letu 2017, na Dobu pri Domžalah bodo igrali prestavljeno tekmo 16. kola 2.SNL, ki bi morala biti ob koncu jesenskega dela sezone, a zaradi obilnih padavin to ni bilo mogoče.


Članska ekipa je pod taktirko trenerja Siniše Brkiča s pripravami začela zelo zgodaj v januarju, večji del procesa opravila v domačem okolju, med tem pa teden dni preživeli tudi na zdaj že tradicionalnih skupnih pripravah v hrvaškem Umagu. Tam so Orli opravili 10 treningov in odigrali tri pripravljalne tekme, ugnali so kitajski Dalian in domači Umag, proti Novigradu pa izgubili.


Skupno je Triglav odigral 11 pripravljalnih tekem, s tem da bi v nedeljo moral odigrati "generalko" z NK Domžale, a je obračun nato odpadel. Bordo-beli so zabeležili šest zmag, remi in štiri poraze. Dva sta prišla na prvi in drugi tekmi proti Dinamu in Rijeki, zadnja dva pa po spodrsljajih proti Bravu in Novigradu. V tem obdobju so orli dosegli 30 zadetkov in jih 18 prejeli.


Siniša Brkič, trener NK Triglav: Poraza na prvih dveh tekmah z zelo močnima tekmecema nista bila nič tragična, ravno nasprotno, veliko smo se naučili. Poraza proti Bravu in Novigradu spadata v kategorijo spodrsljajev in smo jima namenili veliko pozornosti. Med januarjem in februarjem smo imeli ogromne težave zaradi viroze v moštvu, zato smo na pripravah v Umagu maksimalno obremenili igralce, a smo vse zamujeno tudi nadoknadili.


Pripravljalne tekme - šest zmag, remi in štirje porazi (30:18):
Dinamo - Triglav 4:1
Rijeka - Triglav 4:0
Triglav - Sava 5:0
Triglav - Iv. Gorica 8:0
Triglav - Bravo 0:3
Triglav - Bled 5:0
SV Horn - Triglav 2:2
Triglav - Maribor B 3:0
Triglav - Dalian 3:1
Umag - Triglav 3:1
Triglav - Novigrad 0:2


Odpadli tekmi: NK Istra in NK Domžale


Strelci:
4 goli: Luka Majcen, Enis Đurkovič, Tom Žurga
3 goli: Dejan Robnik, Qendrim Hasanaj
2 gola: Matej Poplatnik, Dino Suljevič, Igor Bukara

...

 

Na strani prihodov ni bilo veliko prometa, kar je povsem v skladu z načrti in politiko kluba. Rezultati in igre iz jesenskega dela so zadovoljili strokovni štab, ki je v Orlovo gnezdo zato pripeljal le izkušenega napadalca Luko Majcna. Odhodi so v največji meri izražni v obliki posoj v NK Kranj, kjer bodo do konca sezone igrali Mario Guberac, Marko Gajič, Tilen Mlakar, Blaž Poljanec, Anže Povirk, Ervin Smajić in Jernej Schwarzmann.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV