Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Objave za medije

Žlogarja je na mestu trenerja zamenjal Brkič

25.09.2017

Članska ekipa NK Triglav Kranj je po 10 kolih Prve lige Telekom Slovenije na 10. mestu, ima štiri točke in še vedno čaka na prvo zmago. Sobotni poraz proti NK Ankaran z 1:3 je bil peti zaporedni in šesti v sezoni, zato je prišlo do spremembe na trenerskem mestu. Dosedanjega trenerja Tončija Žlogarja bo tam zamenjal Siniša Brkič, sicer športni direktor kluba, ki bo za določeno obdobje znova združil funkciji.


"Večkrat smo poudarjali, da smo klub, ki da priložnost tako trenerjem kot igralcem. Tako je bilo tudi s Tončijem. Imel je mir, spodbudno okolje in pogoje, da bi lahko naredili nekaj več. Žal se ni izšlo. Seveda ni odgovornost samo njegova, je pa večinska. Trenutno ekipa ne daje tega, kar zmore in kar je dajala v lanskem letu. Navajeni smo bili zmagovati, krivulja uspehov je bila obrnjena navzgor. Zdaj se je obrnila in po zadnji tekmi je uprava sklenila, da je aktualni trener ne more več obrniti. Tonči je izjemen trener in odlična osebnost. Verjetno predobra za posameznike v ekipi, ki potrebujejo trdnejše usmeritve pri delu. Vse bi bilo drugače, če bi se prvih nekaj tekem obrnilo nam v prid. A stavili smo na mlado ekipo, ki jo je potrebno voditi. Do zdaj nam to ni najbolje uspevalo. Sam lahko dam Tončiju samo javno priporočilo. Je delaven, študiozen, zavzet in upam, da kmalu najde novega delodajalca. Kljub slabšim rezultatom nam je pomagal razgaliti naše slabosti in želim si, da jih čimprej popravimo. Njemu pa vse dobro, klubska vrata so mu vedno odprta," je ob spremembi dejal predsednik NK Triglav Kranj Beno Fekonja.


Siniša Brkič je v dvojni vlogi športnega direktorja in trenerja Orle v minuli sezoni pripeljal med prvoligaše, zdaj pa bo za določeno obdobje znova sedel na trenersko mesto. "Zelo mi je žal, da se zgodba s Tončijem ni izšla po željah. Je izjemen trener in človek, zagotovo smo dobili iskrenega prijatelja, ter vsekakor ni edini krivec, da je rezultat izostal. Zahvaljujem se mu za ves trud, ki ga je vložil in nadejam se, da bova še kdaj sodelovala. Nogomet je včasih krut, rezultat je merilo in nekaj smo morali storiti, da se vrnemo na pravo pot. Odslej nas zanima le rezultat, nogometaše po tekmi z Mariborom čaka peklenski reprezentančni premor in nihče ne bo deležen popuščanja," so bile prve besede Siniše Brkiča.


"Siniša Brkič je logična izbira. On je vzgajal igralce, jih pripeljal v klub in, kar je najbolj pomembno, v takšnem položaju je že bil in je bil uspešen. Kot klub smo hoteli naredit korak naprej in razdeliti funkcijo športnega direktorja in članskega trenerja. Očitno jo bomo za nekaj časa spet združili. Vemo, da se ne borimo za prvaka ampak za obstanek in to bodo morali doumeti vsi igralci. Tekma v Mariboru bo nov motivacijski moment, vendar prava pričakovanja in rezultate uprava pričakuje čez tri tedne, po reprezentančni pavzi, ko bomo gostili Krško. Dileme, kdo lahko v tem trenutku upravlja prvo moštvo, ni bilo, saj je bil tudi prva izbira igralcev. Trenutno je njihova samozavest zelo nizka in nekdo jim mora znova prižgati željo po uspehu in zmagi. Siniša to dobro ve in kot klub smo mu lahko samo hvaležni, da je pripravljen stopiti v težke škornje. Čez noč bomo na športnem delu prilagodili delovanje mladinske nogometne šole in pri tem pričakujemo polno podporo in delo tudi ostalih trenerjev v klubu. Vsi do zadnjega verjamemo, da imamo še veliko rezerve. V naslednjih dneh jo moramo aktivirati," je še dejal predsednik Beno Fekonja.

Arhiv objav
Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV