Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Triglav dokazuje svojo veličino in zgled tudi v mlajših selekcijah

Ekipa U11 zaključila v tekmovanju U12

  Dalibor

V sredo 05.06.2019 je naša ekipa selekcije U11 odigrala zadnjo tekmo v spomladanskem delu lige U12. Kot najmlajša ekipa je dosegla fantastičen rezultat, saj je ligo končala s samo enim porazom in še to v septembru lanskega leta.

Da je ekipa kljub mladosti (letnik 2008) zrela za to ligo so fantje dokazali že na začetku jesenskega dela, ko so v prvem krogu na gostujoči tekmi v Medvodah premagali ekipo Škofja Loke-Medvode U12 z rezultatom 1:4. V tretjem krogu so fantje prvič in edinkrat izgubili in sicer v Lescah, proti tamkajšni ekipi Šobec-Lesce U12. Od te tekme naprej fantje v ligi U12 ne poznajo poraza. Vidna je razlika v letih, a so jo fantje izničili s tehnično podkovanostjo in razumevanjem nogometne igre. Na nekaterih tekmah smo jih lahko z užitkom gledali in občudovali. Kot pri vsakem igralcu so bila določena nihanja tudi v tej ekipi. A šteje tisto, kar znajo in prikažejo.


Vse skupaj pa je rezultat načrtnega dela z mladimi nogometaši, ki ga naš klub tudi izvaja.


Že sama statistika pove vse:
- Ekipa sestavljena iz igralcev letnika 2008
- 18 odigranih tekem
- 11 zmag, 6 neodločenih in 1 poraz
- Gol razlika 70:33 = +47
- Domača trdnjava ostala neporažena
- Ekipa neporažena v prvenstvu od 22.09.2018


Na koncu pa bi želeli obrazložiti zakaj tak naslov. Druga ekipa Triglava sestavljajo igralci U12 B-ekipe. A so se na zadnji tekmi proti U11 priključili nekateri ključni igralci U12 A-ekipe in s tem izdatnejše izboljšali kvaliteto ekipe. Rezultat tega je bil neodločen izid in dokončno slovo od možnosti osvojitve tudi spomladanskega dela. In ravno tukaj leži veličina našega kluba, saj nismo niti pomislili po kakršnem koli dogovoru, kot so nekateri to predvidevali in glasno tudi razmišljali. Naš klub je dokazal veličino in Fair Play in na to smo ponosni.


Ekipa U11 se vzgaja v športnem duhu in Fair play igri in to nam je v ponos. V klubu tudi veliko polagamo v izobraževanje staršev na samih tekmah in priznati moramo, da so rezultati vidni. Na zadnjih tekmah so starši pokazali, da se lahko vsi na in ob igrišču obnašamo kulturno in v športnem duhu primerno.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV