Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Triglav na izobraževanju na Dunaju

Predstavniki Orlov se učijo novih veščin

V teh dneh se v avstrijski prestolnici odvija mednarodna konferenca o skavtiranju v nogometu. Eminentni predavatelji iz največjih evropskih klubov delijo svoje znanje med številne nogometne delavce, tam pa je tudi Špendi Idrizi, vodja skavtske službe pri NK Triglav Kranj.


Pomemben del skavtinga je tudi izobraževanje. Nogomet ni samo igra, veliko je tudi drugih zunanjih dejavnikov, ki so vpleteni v nogometno igro. Med dejavniki so tudi znanstvene tehnologije, ki tako ali drugače podajo informacije o stanju igralcev, ekipe, kluba ...


Prvi dan smo si v praksi ogledali kako dunajska Austria sledi razvoju na vseh področjih. V naslednjih dveh dneh pa sledi konferenca na temo analize tekem, GPS sledenja, ostale znanstvene raziskave, seveda pa bo ogromno govora tudi na temo skavtiranja.


Predavatelji so izjemno zanimivi, prihajajo iz klubov kot so Chelsea, Arsenal, Borussia Dortmund, PSG, Milan in Manchester City. Na konferenci je prijavljeno več kot 300 nogometnih delavcev, iz Slovenije pa smo predstavniki NK Triglav Kranj in NK Maribor.

 

Foto: NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV