Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

U11 - Na turnirju Umag Trophy 2018

Del ekipe U11 sodelovala na mednarodnem turnirju Umag Trophy 2018

  Dalibor

Umag počasi postaja znan ne samo po mednarodnem teniškem turnirju, temveč tudi po mednarodnem nogometnem turnirju za mlade nadobudneže. V terminu 16.-18.03.2018 se je odvijal turnir Umag Trophy 2018 v selekcijah U11, U12 in U13. 

 

Tudi NK Triglav se je v selekcijah U11 in U12 udeležil omenjenega turnirja. A smo zaradi dveh večdnevnih turnirjev morali ekipo U11 Beli razdeliti na dve ekipi. In ko je ena ekipa ostala doma, je druga ekipa pogumno zastopala barve našega kluba.

 

V selekciji U11 je bilo 28 ekip, razdeljenih v štiri skupine po sedem moštev. Najprej smo se pomerili z ekipo Rudar Velenje 1 in po zelo neprepoznavni tekmi izgubili 1:5. Naslednja tekma je bila že čisto drugačna. Proti ekipi  Brinje 1 smo pokazali drugačen obraz in nenehno napadali na nasprotnikov gol, a bili pri zaključku premalo zbrani, tako da se je tekma končala z rezultatom 0:0. Tudi naslednja tekma proti ekipi Bravo 2 ni bila nič drugačna. Mi napadali a tokrat dosegli gol, vendar malo popustili in prejeli zadetek ter končali z rezultatom 1:1. Šele v četrti tekmi so se naši strelci zbudili in proti ekipi Istra Pula zabeležili prvo zmago 2:0. Že naslednja tekma podobna drugi, kjer so fantje napadali, a bili premalo odločni v zaključkih in ponoven razultat 0:0. Naša zadnja tekma v skupini je bila tudi zadnja sobotna tekma in prikaz odlične igre, ki je bila kronana z zadetki in našo zmago 4:1, proti ne preveč prepričljivi ekipi iz Črnuč.

 

V nedeljo so sledili zaključni boji. Sistem tekmovanja je omogočal samo prvakom iz skupine tekmovanje za najvišja mesta. Ker smo zasedli 3. mesto v skupini smo  tekmovali za uvrstitev od 9-12. mesta. Naš prvi nasprotnik je bila ekipa Dobrovc, kjer so naši fantje ponovno prikazali odlično igro in zmagali 2:1. Sledila je zelo napeta tekma za 9. mesto proti Iliriji 1. Verjetno ena najbolj napetih tekem na turnirju, kjer smo v zadnjih sekundah uspeli izenačiti na 1:1. In sledili so penali, kjer smo bili tokrat bolj zbrani in zmagali, ter osvojili končno 9. mesto. 

 

Ko zdaj potegnemo črto, vidimo, da smo na celotnem turnirju zabeležili samo en poraz, a pri tem odigrali preveč neodločenih izidov, kar nas je oddaljilo od višje uvrstitve. Mirno pa lahko dodamo, da smo si po prikazani igri zaslužili višje od 9. mesta.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV