Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

U12 - prvi vtisi iz gostovanja v Splitu

U12 odigrala prijateljski tekmi proti ekipama RNK Split in HNK Hajduk

  Dalibor

Prvi vikend meseca februarja se je ekipa U12 skupaj z ekipama U10 in U13 odpravila v Split, kjer smo imeli dogovorjeni prijateljski tekmi proti ekipama RNK Splita in HNK Hajduka.

 

Kot prvo je potrebno dodati informacijo, da se je ekipa odpravila na potovanje s samo 9 igralci in dvema golmanoma. To je pomenilo, da smo imeli samo eno menjavo. Žal nam je ekipo oklestilo zdravje ter druge obveznosti igralcev. A kljub temu smo se na pot odpravili polni volje in tekmovalnega naboja.

 

Po prihodu v Split smo odšli na kosilo in nato v Hostel, kjer smo se nastanili. Kaj kmalu smo že morali na pot proti igrišču RNK Split, kjer smo odigrali prvo tekmo proti kakovostnemu nasprotniku. Trenerji RNK Splita delujejo v okviru sodelovanja s Coerver Coaching Croatia/Slovenia in Antejem Bašićem, kakor tudi mi, le da so nas prehiteli za kakšno leto in pol. Sam tekma je bila napeta do konca, priložnosti so se vrstile na obeh straneh, nekaj več pobude in nevarnih napadov smo izvedli, a žoga kar ni hotela v gol. Na koncu lahko rečemo, da je bil rezultat 2:2 dokaj pravičen. Pohvaliti je potrebno celotno ekipo, ki je kljub izčrpanosti od dolge poti, dobro stala na igrišču in imela rahlo pobudo.

 

Naslednji dan pa tekma proti eni najboljših nogometnih šol HNK Hajduk. Že v štartu je bilo zaznati utrujenost naših igralcev, saj 14h ni bilo dovolj za regeneracijo, kar se je na koncu poznalo tudi na igrišču. Če so fantje na začetku še dobro stali, se je utrujenost in majhan rezervna klop kaj hitro tudi poznala. Podaje, sprejemi, vodenje, odkrivanje ni bilo na nivoju že videnega. Tudi strahospoštovanje do nasprotnika je dodatno oteževalo dviganju kvalitete igre. Ko ne gre, pač ne gre. 

 

Dodati je potrebno, da je v mestu in v glavah Dalmatincev vidna pripadnost HNK Hajduku. Celotna regija živi in diha za omenjen klub. Sama nogometna šola je zaprtega tipa, kar pomeni, da so vsi najboljši igralci v omenjenem klubu in da se selekcija dela od prestopnega roka, do prestopnega roka. In nikjer ni zamer manjših klubov to Hajduka, saj so ponosni, da so njihovi igralci del Hajdukove zgodbe. Tudi pogoji dela so v tem klubu na zelo visoki ravni.

 

A kljub visokem porazu, ne smemo obupati, saj se pravi nogomet začne igrati v mladinskih selekcijah, do takrat pa je še nekaj časa, ki ga bomo izkoristili za dvig kvalitete naših igralcev. Tudi iluzijsko bi bilo razmišljati, da bi okoliški klubi dihali za največji klub na gorenjskem, ko vemo kakšno je stanje v našem prelepem Kranju. Za konec pa bi želel dodati misel našega člana v klubu, da s tem kar imamo delamo izjemne rezultate in na to smo lahko še kako ponosni.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV