Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

U12 obstala na predzadnji stopnički turnirja v Črnomlju

Dvoranski turnir U12 Kurtić in Balkovec v Črnomlju

  Dalibor

Ekipa U12 se je udeležila mednarodnega Otroškega nogometnega turnirja Jasmin Kurtić - Jure Balkovec v Črnomlju. Na turnirju je sodelovalo 20 ekip iz Slovenije, Hrvaške in BIH. V skupinskem delu smo osvojili 1. mesto in se uvrstili v osmino finala. Do polfinala smo premagali ekipi Olimpije zeleni in Kolpe. 

 

V polfinalu pa domačin in bučno občinstvo. Po začetnem krču se je ekipa sprostila in domačinom zadala največji poraz na turnirju 4:0 in uvrstitev v finale. Že na drugi polfinalni tekmi med ekipama Šentjernej in Trebnje smo vedeli, da bo katerikoli nasprotnik že bo v finalu igral na dolge podaje pred gol. To se je tudi pripetilo. Že po nekaj minutah smo povedli 1:0. Pri tem smo imeli tako pred in po doseženem zadetku kar nekaj priložnosti za dosego ali povišanje rezultata, a manjša nezbranost in deloma utrujenost sta nam preprečila dosego drugega gola in s tem mirnejši vstop v zaključek tekme. Zato pa je nasprotnik iz ene dolge podaje pred gol in neodločnosti obrambe prišel do zadetka in s tem do izenačenja. Sledili so kazenski streli, kjer je imel nasprotnik več sreče in zbranosti in osvojil turnir.

 

Na turnirju je naša ekipa prikazala daleč najbolj gledljiv nogomet z veliko kombiniranja, preigravanja in sodelovanja celotne ekipe. Žal tega nismo izkoristili v popolnosti. Žiga Kranjc je dobil pokal za najboljšega strelca turnirja. S tem turnirjem smo zaključili s tekmovanji v dvoranah. Počasi se bomo pripravili na ligaško tekmovanje in prijateljske tekme na travi po sistemu 8+1.

 

Za konec bi potegnil črto in analiziral udejstvovanja na dvoranskih turnirjih. Končna ocena je pozitivna, saj smo na prav vsakem turnirju, na katerem smo bili udeleženi osvajali pokale. Še bolj pomembno je dejstvo, da je viden napredek v igri. Različni turnirji so imeli tudi različna pravila, različne tipe žog in na vse te spremembe so se fantje hitro prilagodili. Dodati je potrebno tudi to, da uspeha ne bi bilo brez zvestih navijačev, ki so nas spremljali in bodrili skoraj na vsakem koraku.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV