Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

U12 uspešna na turnirju v Medvodah

Tri ekipe U12 sodelovale na tradicionalnem turnirju v Medvodah

  Dalibor

Ko se bomo v daljni prihodnosti spominjali turnirjev, bo tokratni v Medvodah definitivno eden izmed najbolj neprijetno-prijetnih.

Na dvoranskem turnirju v Medvodah v selekciji U12 so naš klub zastopale kar tri ekipe. Ekipa Bordo je bila sestavljena iz igralcev ekipe U12B, ekipa črnih po nekaterih odpovedih iz igralcev ekipe U12A in U11A, ekipa Belih pa iz igralcev U12A. Vsaka ekipa je nastopala v svoji skupini.
Turnir je odprla ekipa Bordo, ki pa proti favorizirani ekipi Olimpije Črnih ni imela večjih možnosti. Sledili sta dve tekmi, katere so fantje dobili in osvojili 2. mesto v skupini in s tem nastop v četrtfinalu.

Kot druga je turnir igrala ekipa Belih. Po odličnem začetku proti ekipi Proteus Postojna in zanesljivi zmagi je sledila tekma z zelo neprijetnim dogodkom, nasprotnik pa naš sosednji klub NK Sava. Ni preteklo niti 40s tekme, ko smo imeli hiter protinapad, a je pri tem prišlo do neljubega dogodka, saj je pri trčenju našega igralca z nasprotnim golmanom zunaj kazenskega prostora prišlo do zloma golenice golmana nasprotne ekipe. Naš igralec je poskušal udariti žogo, pri tem pa zaradi smeri iz katere je pritekel ni mogel opaziti, da je golman nasprotne ekipe že pritekel izven kazenskega prostora. Samo trčenje je bilo tako silovito, da je Lorisu (golman NK Sava) počila Golenica, zaradi katerega je bilo poklicano reševalno vozilo, ki je Lorisa oskrbelo in ga odpeljalo v Klinični center, kjer je bil operiran.

Ekipa Triglav Belih želi Lorisu Todoroviću uspešno okrevanje in hiter poratek na nogometna igrišča. Seveda je bil naš igralec v šoku, kakor tudi celotna ekipa Belih. Težko je bilo fante motivirati za nadaljevanje tekme. Tekma proti Savi se je po oskrbi Lorisa nadaljevala in ni bila prvotnega pomena, saj sem se kot trener precej ukvarjal z igralci samimi, ki enostavno niso mogli pozabiti na neljubi dogodek. Naslednja tekma je bila proti Olimpiji Beli, kjer pa zbranost igralcev še ni bila na zadostni ravni, da bi jo lahko dobili, tako da je bil poraz neizogiben. A kljub temu drugo mesto v skupini in uvrstitev v četrtfinale.

Zadnja ekipa, ki je odigrala je bila ekipa Črnih, v kateri pa smo imeli zaradi odpovedi, kar tri igralce letnika 2009. Kljub nekolikšnem fizičnem hendikepu, so fantje zelo motivirano začelo in tudi končalo tekmovanje v skupinskem delu in se kot drugouvrščena ekipa uvrstila v četrtfinale.

In ravno Črni so dobili nasprotnika ekipo Olimpije Črnih, ki so veljali za prvega nosilca turnirja. Kljub mladosti se fantje niso predali in se hrabro postavili kvalitetni ekipi nasproti, a žal je bilo tokrat tega premalo in zmaga Olimpije Črnih zaslužena. Kot druga je četrtfinalno tekmo odigrala ekipa Bordo in šele po penalih morala priznati premoč domače ekipe Medvod Modrih. Kot zadnja je nastopila ekipa Belih in suvereno opravila z ekipo Škofja Loka Rumeni.

Sledilo je polfinale in derbi turnirja, saj sta si nasproti stali ekipa Triglava Belih in Olimpije Črnih. Kljub renomirani ekipi, se naši fantje niso ustrašili in z borbenostjo v obrambi nasprotniku onemogočali lahkih strelov, v napadalnih akcijah pa zelo konkretni in zmaga 4:1 za naše fante je bila zaslužena. V finalu pa ponovno nasprotnik Olimpija Beli, katera je našo ekipo že premagala v skupini. Tokrat so naši fantje odlično začeli in povedli z rezultatom 2:0. Žal napake v obrambi so nasprotniku omogočile vračanje med žive, tako da se je tekma končala z rezultatom 2:2. Sledili so kazenski streli, kjer je imel nasprotnik nekoliko več sreče in zbranosti pri izvajanju, tako da ekipi Olimpije Beli čestitamo na osvojenem turnirju.

Vsem trem našim ekipam pa pohvale za prikazano igro. Predvsem pa naši ekipi Belih, pa ne zaradi osvojenega drugega mesta, temveč zato, ker so se po tragičnem dogodku in šoku, ki so ga doživeli, vrnili v igro in z nogometnimi predstavami navduševali vse do finala, kjer pa jim je zmanjkalo malček sreče.

Že naslednji teden pa novi izzivi in nove tekme.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV