Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

U14 nadaljuje zmagovalno

Žiri : Triglav Domplan 3:4

  Dalibor

Ekipa U14 je v četrtek gostovala v Žireh. Že iz izkušenj vemo, da so tekme v Žireh sila težke. Tudi ekipa je fizično precej močnejša od naše, kar je le potrjevalo prej navedeno.

 

Tekma se ni začela po naših načrtih, saj je nasprotnik že v prvem napadu povedel. A naši fantje se niso predali ter kmalu dosegli dva zadetka. Nasprotnik se je pokazal, kot zelo trda in nekajkrat prekoračila mejo dovoljene agresivnosti, a se sodniška piščalka ni kaj prida oglašala. Vedeli smo, da bomo morali biti vsaj enkrat boljši, če bomo želeli osvojiti vse tri točke. Žirovci so še v prvem polčasu izenačili, a smo hitro ponovno prešli v vodstvo. Pred koncem polčasa, pa je nasprotnik, po nezbranosti v obrambnih linijah drugič izničil našo prednost.

 

V drugem polčasu smo vedeli, da bo nasprotnik stopnjeval z dolgimi podajami, a so naši fantje dokaj uspešno odbijali vse njihove poskuse. Pri tem smo opravili nekaj zamenjav in nekaj sprememb v postavitvah, kar se je obrestovalo. V drugem polčasu smo ob številnih priložnostih zadeli le enkrat, a je to zadostovalo za zmago.

Dodati je potrebno, da se bodo fantje srečevali s taktično različnimi ekipami in da bodo iz takšnih tekem morali izvleči svoj maksimum, da bodo tehnično in taktično zoreli.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV