Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

U9 obstala na predzadnji stopnički na turnirju blizu Graza

U9 turnir pri Grazu

  Dalibor

Ekipa selekcije U9 je na povabilo organizatorja gostovala na mednarodnem turnirju v Grazu (Avstrija). Kljub odsotnosti nekaterih igralcev zaradi bolezni ali drugih obveznosti, smo se na turnir odpravili v upanju na prikaz dobre igre. V sami skupini smo bili dodeljeni skupaj z ekipam Mostar iz BIH, Sturm Graz in GAK Juniors. Ravno slednji dve ekipi veljata za kluba, ki redno producirata dobre nogometaše na tem območju Avstrije.

 

Prva tekma proti ekipi GAK Juniors je pokazala, da so prisotni fantje vzeli omenjen turnir zelo resno, ter nasprotnika napadli od prve sekunde. Žal smo minimalno vodstvo zapravili v zadnjih sekundah tekme, tako da je bila delitev točk na prikazanem verjetno najbolj pravična. Sledila je tekma proti ekipi Melach, kjer so prišli na svoj račun naši razpoloženi fantje, kar je rezultiralo najvišji zmagi na turnirju 8:0. Naslednja tekma proti ekipi Sturma iz Graza in izjemna predstava naših fantov ter zaslužena zmaga 3:1. Na koncu je sledila še tekma z vrstniki iz Mostarja, ki so prevladovali predvsem v fizični moči. A naši fantje se niso predali ter zmagali 2:1. To je pomenilo 1. mesto v skupini.

 

V četrtfinalu tekma proti domačinom in visoka zmaga 5:0. V polfinalu pa stari znanci iz Sturma. A tokrat povsem druga zgodba in tesna zmaga naših fantov 1:0. Tudi finale nič kaj lahek, a kljub vidni utrujenosti naših mladih orličkov, se fantje niso predali niti pri zaostanku 0:1 in 1:2 ter izenačili, a je proti koncu tekme zaradi utrujenosti zmankjalo pri koncentraciji, kar je nasprotnik izkoristil in zmagal 2:3. Kljub vsemu so fantje na turnirju prikazali najlepši nogomet, kar so potrdili tudi trenerji ostalih ekip. To pa je vodilo, da treniramo še boljše in marljivejše, ter da ne ostajamo na lovorikah.

 

Čestitke vsem igralcem in navijačem, ki so nas bodrili tekom turnirja.

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV