Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Veliki intervju: Siniša Brkič

Športni direktor Triglava pred sklepno fazo prvega dela sezone

Siniša, za začetek, kako ocenjujete obdobje Triglava po trenerski menjavi? Ta se praviloma izvede v luči dviga rezultatske krivulje, to je uspelo, zdi pa se, da se ob tem vrača tudi DNK bordo-belih?

 

Kot vselej, vse dobro o prejšnjem trenerju Dončiću, ki je dodal pomemben kamenček v mozaiku, a po imenovanju Vlada Šmita smo storili korake naprej. Poznajo se njegove bogate izkušnje iz časa preživetega v Italiji. Znova smo postali agresivni, težko premagljivi in čvrsti. Nekoč je Triglav veljal za domačo ekipo, ki je slehernega tekmeca prisilila, da je v Kranju moral pustiti vse moči, če je želel konkurirati za uspeh. Pomanjkanje tega so nam upravičeno očitali veterani, prijatelji kluba in navijači. To zdaj imamo, z izjemo tekme v Celju smo bili pravi borci, vse pa se kaže tudi pri rezultatih.

 

Začelo se je s tekmo proti kakovostnem Aluminiju, kjer smo uspeli zmagati. Skupni imenovalec sedmih tekem pod vodstvom Šmita so bili agresivnost, pravi pristop, odločenost, učinkovitost in upoštevanje trenerjevih navodil. Ponavljam, z izjemo tekme v Celju, ki je bila v vseh pogledih katastrofalna in demonstracija tistega, kar se nam kani zgoditi vselej, ko ne bomo na želeni ravni. Nazadnje proti Bravu smo z igralcem manj znova dokazali svojo vrednost in lahko rečemo, da je Vlado Šmit prinesel veliko novega.

 

Do konca prve polovice sezone ostajajo še tri tekme, a vse tri na gostovanjih. Po vrsti sledijo poti v Domžale, Maribor in Kidričevo. Kaj pričakujete in s kakšnim izkupičkom bi bili zadovoljni?

 

V uvodnem delu sezone smo izgubili proti Taboru, Bravu, Aluminiju in Domžalam, v drugem delu pa smo že slavili proti Sežancem, Ljubljančanom in Kidričanom, proti Domžalčanom pa še bomo v soboto. Gostovanje v Mariboru je tekma z največjim slovenskim klubom, kamor odhajamo uživat, se dokazovat in osvajat morebitne bonus točke. Aluminij je hit sezone in igra najlepši nogomet v Sloveniji, a čas je, da se Triglav veseli tudi v Šumi. Ne želim zveneti prepotentno, lahko se zgodi, da bomo na zadnjih treh tekmah ostali brez osvojene točke, a strokovni štab bi bil zadovoljen s štirimi.

 

Kot športni direktor ste že nekaj časa vpeti v snovanje zimskih aktivnosti. Kaj lahko pričakujemo ob zimskih pripravah in kaj bo prinesel januarski prestopni rok?

 

Jasno je, da bomo med pripravami dvakrat po teden dni preživeli v stalni bazi v Umagu. Ta sistem je pred letom dni prinesel uspeh in odličen uvod v drugi del sezone, zato se zahvaljujemo Timoteju Kranjcu in sodelavcem, da nam bodo to znova omogočili. Seveda bo kakšna sprememba tudi v igralskem kadru, načrtujemo kakšno odmevno prodajo, na drugi strani pa želimo moštvo še okrepiti.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV