Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

VIDEO: Iz Prekmurja s pomembno točko

Po reprezentančnem odmoru so Orli pozitivno vstopili v prvenstvo

Prva liga Telekom Slovenije, 14. kolo

NK Mura – NK Triglav Kranj 2:2 (0:1)
Mulić 75., Maroša 90./11-m; Majcen 7., Tijanič 80.

 

NK Triglav Kranj: Arko, Rogelj, Kumer, Milanović, Mlakar (od 76. Arh Česen), G. Brkić (od 80. Janković), Udovič, Kryeziu, Tijanić, Majcen, Petric (od 70. Gajić).

 

 

Kranjski prvoligaš iz tekme v tekmo kaže močno napredovanje, obrise vedno bolj kakovostne ter organizirane ekipe. Po reprezentančnem premoru je bordo-bele pričakala pot v oddaljeno Mursko Soboto, kjer domuje Mura. Srečanje dveh odločnih in čvrstih tekmecev je na koncu ponudil atraktivno tekmo in neodločen rezultat 2:2.

 

Strokovni štab Triglava je odlično analiziral tekmeca in do potankosti zadel s taktičnim načrtom pred srečanjem. Tako so v prvem polčasu gostje dominirali, bili bolj nevarni, medtem ko pred vrati Triglava niti ni bilo nevarnosti. Zato je bila prednost ob polčasu realna, v sedmi minuti je po asistenci Žana Roglja kapetan Luka Majcen zatresel mrežo in se razveselil sedmega gola v sezoni.

 

V nadaljevanju so Orli prepustili iniciativo domačim in so se osredotočali na protinapade. Načrte so jim Muraši prekrižali z izenačenjem v 75. minuti, a že pet minut kasneje je dvojec Majcen – Tinanič Triglav znova povedel v vodstvo. Hiter protinapad Majcna, pravočasna podaja in natančen strel Tijaniča so Kranjčane približali trem točkam. V sodniškem podaljšku pa se je zgodil prekršek vratarja Jalna Arka in Mura je imela najstrožjo kazen. Realizacija je poskrbela za delitev točk.

 

"Škoda za izgubljeni točki, saj so fantje dali prav vse od sebe in to je tisto, kar vselej zahtevam od njih. Na vsaki tekmi moramo iti do konca, borbeno in na vsako žogo. Napaka se pač zgodi, naredili smo kazenski strel v 90. minuti. A nič ne morem zameriti ekipi, kapa dol za prikazano in pogumno gremo v naslednje tekme," je po srečanju dejal Vlado Šmit, član strokovnega štaba.

 

S točko so se Orli še dodatno odlepili od zadnjega Rudarja in se še za kanček približali nekaterim klubom na tabeli. V soboto bo v Kranju pomembno srečanje proti sežanskem Taboru.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV