Triglav Cup Kranj Doživetje Prva Liga Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

VIDEO: Junaška zmaga nad Aluminijem

Kranjčani so prišli do novih treh točk.

Prva liga Telekom Slovenije, 11. kolo

NK Triglav Kranj – NK Aluminij 1:0 (0:0)
Majcen 81./11-m.

 

NK Triglav Kranj: Čadež, Kuhar, Milanović, Kumer (od 46. Šalja), Mlakar, Gajić (od 78. Kryeziu), Udovič, Tijanić, Brkić, Rogelj (od 66. Žurga), Majcen.

 

 

 Kranjčani so v zadnji domači tekme septembrske serije gostili Aluminij iz Kidričevega, ki je srečanje pričakal kot ena od ekip z vrha tabele. Na to se Orli niso želeli ozirati, saj so iskali pot do zmage po dolgem času, kar jim je na koncu z junaško predstavo tudi uspelo.

 

V prvem delu je bilo srečanje dokaj izenačeno, vseeno pa je več zrelih priložnosti imela domača ekipa Triglava, ki jo je s klopi vodil trenerski par Gregor Bergant – Vlado Šmit. Najlepšo je imel Goran Brkić po pol ure igre, a sta mreži vseeno ostali prazni.

 

V nadaljevanju so se Orli sprva lovili, a hitro ujeli ritem in začeli prevladovati. Krona vsega je bil gostujoči prekršek nad razigranim Tomom Žurgo v kazenskem prostoru, kar je ponudilo priložnost za strel z bele pike. Surovo hladnokrven je bil kapetan Luka Majcen, ki se je vpisal pod peti zadetek sezone.

 

S čvrsto, prepričljivo, mirno in rutinirano predstavo so Kranjčani tekmeca držali stran od svojega gola, na drugi strani pa po strelu Žurge zatresli še vratnico. Po sodniškem pisku so se tretje zmage v sezoni veselili bordo-beli, ki v nedeljo gostujejo pri velenjskem Rudarju.

 

"Vedeli smo, da nas čaka čvrsta tekma, kjer bomo za uspeh morali v obrambi zdržati brez gola, na drugi strani pa izkoristiti eno ali dve ponujeni priložnosti. To smo storili in mislim, da smo povsem zasluženo osvojili tri točke," je po srečanju dejal Luka Majcen.

 

 Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV