Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

VIDEO: S karakterjem do pomembne točke

Bordo-beli so v Velenju iztržili neodločen rezultat

Prva liga Telekom Slovenije, 12. kolo

NK Rudar Velenje – NK Triglav Kranj 1:1 (1:0)
Kuzmanović 28; Kryeziu 92.

 

NK Triglav Kranj: Čadež, Kuhar, Milanović, Šalja, Mlakar, Gajić (od 46. Kryeizu), Udovič, Tijanić, Brkić (od 73. Janković), Rogelj (od 46. Žurga), Majcen.

 

 

V 12. kolu prvoligaškega prvenstva sta se v Velenju udarili ekipi, ki sta imeli najbolj skromen zbir točk. Kranjski Orli so na stadion Ob jezeru vseeno prinesli pet točk prednosti pred zadnjeuvrščenim Rudarjem, razlika pa ostaja enaka tudi po medsebojni tekmi pred 250 gledalci. Tekmeca sta se namreč razšla brez zmagovalca.

 

Stroka Triglava ni veliko posegala v udarno postavo glede na zmagovito tekmo z Aluminijem, saj za to ni bilo prvega razloga. Orli so bolje odprli tekmo in imeli preko Tilna Mlakarja tudi enkratno priložnost za vodstvo, a hitronogi bočni branilec ni bil dovolj natančen. So pa domači izkoristili svojo priložnost v 28. minuti, ko je Kuzmanović neubranljivo zadel mrežo vratarja Čadeža.

 

Za tem so Orli napadli, a do izenačenja jim v prvem delu ni uspelo priti. V drugem delu smo spremljali nervozno srečanje s priložnostmi na obeh straneh. Sredi drugega dela so imeli Knapi strel z bele pike, a so stresli prečko, kar je bila točka preobrata. Za tem so bordo-beli ves časa napadali, a gol za pomembno točko je prišel tik pred koncem tekme. V 92. minuti se je v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Egzon Kryeziu in z drugim golom v sezoni poskrbel za pozitiven rezultat.

 

"To je bila prava borbena tekma, kar smo tudi pričakovali. Ekipo smo pripravljali na številne dvoboje, na igro v skoku. Po četrtkovi zmagi nismo imeli veliko časa za pripravo, za predstavo pa smo bili nagrajeni z golom za pomembno točko," je po tekmi dejal Vlado Šmit, član strokovnega štaba.

 

Orli so še naprej na devetem mestu, a so po točkah izenačeni z Domžalami, medtem ko ima sedmi Bravo dve točki več, šesti Tabor pa tri. V nedeljo v Kranju gostuje Olimpija.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV