Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

VIDEO: Velika zmaga Orlov!

Triglav je pred domačimi navijači ugnal sežanski Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 15. kolo

NK Triglav Kranj – NK Tabor Sežana 3:2 (2:2)
Majcen 25., 90., Milanović 33; Sever 2., Sikimić 35.

 

NK Triglav Kranj: Arko, Rogelj (od 56. Kuhar), Šalja, Milanović, Mlakar, Kryeziu, Brkić (od 83. Hasanaj), Udovič, Tijanić, Majcen, Petric (od 67. Janković).

 

 

Prva domača tekma po reprezentančnem premoru je poskrbela za pomemben obračun dveh klubov iz spodnjega dela razpredelnice. Ena od najbolj obetavnih tekem kola, oba sta namreč v srečanje vstopila s pozitivnima popotnicama z zadnjih tekem, je obljubljala spektakel, napovedi pa so se uresničile.

 

Začelo se je po notah gostov, ki so povedli že s prvim strelom na vrata, kar je prisililo Orle k še bolj napadalni in odločni igri. Triglav je bil bolj podjeten, več je imel od igre, v 25. minuti pa je uspel izenačiti. Hiter protinapad je s podajo začinil Gaber Petric, s prelepim zadetkom pa nadgradil kapetan Luka Majcen.  S tem sem Orli še niso zadovoljili, v 33. minuti je podajo Verona Šalje z glsvo v mrežo preusmeril branilec Milan Milanović. Za poletno okrepitev je bil to prvenec v dresu Triglava in krona odličnih predstav, ki jih kaže.

 

Že v naslednjem napadu so gostje izenačili po uspešnem napadu, neodločeno pa je bilo tudi po koncu prvega polčasa. Drugi del je bil podobno zanimiv, spremljali smo enakovredno tekmo, a proti koncu je Triglav vse bolj pritiskal za zmago. Vloženo je obrodilo sadove v zadnji minuti rednega dela, ko je Filip Janković premešal zasedbo Tabora, podal do Majcna, ta pa je dosegel še drugi zadetek na srečanju. Kapetan je z devetimi goli na tretjem mestu lestvice strelcev in z naskokom najboljši slovenski strelec lige.

 

"Tekma je bila natanko takšna, kot smo pričakovali, torej zelo borbena. Moji fantje so srečanje v fazi obrambe v drugem delu oddelali odlično, v prvem pa smo imeli nekaj več težav po bokih. Igrali smo zelo dobro in na koncu nas je zatorej pobožala še sreča," je po dvoboju dejal Vlado Šmit, član strokovnega štaba.

 

Kranjčani so z zmago zdaj pri 14 osvojenih točkah in imajo od šestega Tabora le še dve točki manj. V naslednjem kolu bodo Gorenjci potrditev dobre forme, na zadnjih petih tekmah so dvakrat zmagali, dvakrat remizirali in enkrat izgubili, iskali v Celju.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV