Vaša košarica je prazna.

VIDEO: Vodstvo ni zdržalo, Orli brez točk

Triglav je vodil z dvema goloma, a priznal poraz proti Olimpiji

Prva liga Telekom Slovenije, 13. kolo
NK Triglav Kranj – NK Olimpija Ljubljana 2:3 (1:0)
Majcen 10./11-m., Petric 49; Lupeta 67., 69., Vukušić 78.
RK: Lupeta 80.


NK Triglav Kranj: Arko, Šalja, Gajič (od 70. Herić), Udovič (od 76. Kumer), Mlakar, Kryeziu, Milanović, Tijanič, Petric, Kuhar (od 88. Hasanaj), Majcen.

 

 

Kranjski prvoligaš se je pred 1.200 navijači v Športnem centru Kranj pošteno spustil v boj z vodilno ekipo na lestvici slovenske elite in pokazal konkretno ter spoštovanja vredno predstavo. Ta ni prinesla novih točk, saj so Ljubljančani slavili s 3:2, a je Orlom ob vodstvo 2:0 že kazalo odlično.


Bordo-beli so se pogumno kosali z Olimpijo in v 10. minuti prišli do vodstva. Jurčević je storil prekršek nad Ožbejem Kuharjem, Luka Majcen pa je realiziral najstrožjo kazen in prispeval šesti zadetek v prvenstvu. V nadaljevanju so gostje imeli premoč v posesti, a organizirana, kompaktna in ekipna igra Triglava zeleno-belim ni dovolila niti zametka priložnosti za izenačenje.


Drugi del so Orli odprli fantastično. V 49. minuti je David Tijanič ukradel žogo na sredini, zaposlil Egzona Kryeziuja, ta pa je s pravočasno podajo v priložnost potisnil Gabra Petrica. Mladenič je žogo poslal med nogami Vidmarju in dosegel prvenec med slovensko člansko elito. Zmaga in pomembne točke so bile tik pred vrati, a so gostje z dvema goloma Lupete in enim Vukušića izkoristili nekaj črnih minut ter odnesli poln izkupiček.


"V prvem delu smo igrali, kot smo načrtovali, dobro smo stali na terenu in igrali taktično. Dogovor ob polčasu je bil, da nadaljujemo v tem stilu, a smo popustili. Olimpiji smo pustili preveč prostora, proti koncu so bile tudi noge že precej težke. Poraz boli, a smo odigrali pošteno srečanje," je po tekmi dejal kapetan Luka Majcen.


Sledi reprezentančni premor, nadaljevanje prvoligaškega tekmovanja pa sledi v zadnji tretjini oktobra. Najprej Orli gostujejo pri Muri, nato pa jih čaka domače srečanje s Sežano.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Video: PLTS

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV