Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Vukovič: Najprej klub, nato privilegij reprezentance

Pogovor z reprezentantom Luko Vukovičem

Slovenska reprezentanca sestavljena iz igralcev do 17 let starosti se ni uspela prebiti na evropsko prvenstvo. Kljub pozitivnemu vtisu, je obstala v elitnem delu kvalifikacij, kar, razumljivo, vselej pusti grenak priokus. To je potrdil tudi Luka Vukovič, ki je poleg Aleksa Zlatkova v izbrani vrsti predstavljal Triglav.


"Dobro smo se pripravili na tekme, dali smo vse od sebe, a žal to ni bilo dovolj za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Seveda je prisotno razočaranje, ker po mojem mnenju sodimo na tekmovanje. S svojo vlogo v izbrani vrsti sem zadovoljen, saj igram veliko večino tekem. Selektor mi zaupa, sam pa se trudim, da vračam z dobrimi igrami," nam je zaupal Luka Vukovič.


"Igranje v klubu in v reprezentanci se loči po tem, da je igra na mednarodni ravni hitrejša, in da so nasprotniki močnejši kot v domačem prvenstvu. Verjamem pa, da je najbolj pomembno, da se sprva igralec dokaže v klubu, šele nato sledi privilegij igranja za izbrano vrsto," je še dodal mladi up kranjskega kluba in slovenskega nogometa.

 

Foto: NK Triglav Kranj

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV