Triglav Cup Kranj Moje karte Mi navijamo za Triglav
Vaša košarica je prazna.

Žurga: Ogromni napori, a tako mora biti!

Napadalec Triglava pred drugim tednom priprav

Z dopoldanskim treningom moči v fitnesu so nogometaši članske ekipe NK Triglav Kranj vstopili v drugi teden zimskih priprav pred nadaljevanjem sezone. Že prvi dan bo prinesel dva treninga, kar je v obdobju skupnih priprav prej pravilo kot izjema.


"Prvi teden je za nami in res je, bil je sila naporen. A tako mora biti, premor je že za nami, treba je zagnati motorje in priti v stare tirnice. Začetek priprav je minil v dobrem vzdušju, proti koncu tedna je bilo čutiti, da smo utrujeni, morda smo bili malce nervozni, a vse je v najlepšem redu," se je uvodnega paketa treningov dotaknil napadalec Orlov Tom Žurga.


Z vstopom v drugi teden priprav bodo na vrsti tudi prve pripravljalne tekme, bolj natančno, v sredo in v soboto se bodo bordo-beli doma pomerili z Dobom in Domžalami. "Vsekakor nogometaši najraje igramo tekme. Zavedamo se, da nas v ponedeljek in torek čaka več izjemno napornih treningov, v sredo in soboto pa dve zanimivi pripravljalni tekmi. Zelo se ju veselimo, to bosta pravi preizkušnji, da bomo znali oceniti trenutno pripravljenost in formo."


Osrednji del priprav bodo Kranjčani opravili v Umagu, kamor se vračajo že vrsto let. "Vsako leto je nekaj posebnega, ko se ekipa skupaj odpravi na priprave. Tega se veselim, že od mladinskih slekcij odhajamo na skupne priprave in vselej je to dobrodošlo. Vzdušje v ekipi je enkratno, morda še boljše, kot pred zimskim premorom. Vmes se nekaj časa nismo videli, zbistrili smo si glave, zato zdaj dobro delamo in se enkratno razumemo."


Kranjski mladenič je v prvem delu sezone navdušil in dosegel pet zadetkov, v nadaljevanju pa si želi ta izkupiček še dodatno izboljšati. "Seveda že imam zastavljene določene cilje za drugo polovico prvoligaške sezone. Tako mora biti in to pomaga pri sami pripravi na nove izzive. Sicer pa je do začetka pomladanskega dela sezone še nekaj časa in moramo naloge opravljati sproti, se osredotočati na vsak trening in pripravljalno tekmo posebej," je še dejal Tom Žurga.

 

Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Triglav Zdravje

SOFINANCER PROGRAMOV