Darijan Matić novi trener mladinskega moštva ter pomočnik članskemu trenerju Toniju Golemu

Ocena uporabnika: 4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 

Moštvo U19 bosta po novem vodila Darijan Matić in njegov pomočnik Jasmin Kaltak.

Nogometni klub Triglav Kranj v teh dneh zaključuje kadrovsko shemo trenerjev za prihodnjo sezono. Športnemu direktorju Marku Budanoviću je uspelo v svoje vrste privabiti trenerje z ogromnim znanjem in izkušnjami, ki so v aktualni sezoni večinoma delovali v drugih slovenskih in tujih klubih. Prvi obraz nove sezone je Darijan Matić, ki bo poleg delovanja kot pomoč glavnega trenerja pri članskem moštvu, samostojno vodil moštvo U19.

Kot nogometaš je Matić igral za Triglav, Koper, Olimpijo, Domžale, Interblock, Muro, v tujini pa je nosil dres SV Egg, Krivbas Krivi Rog, Bnei Sakhnin, Rapid Bucaresti, Šinik Jaroslavelj. Med letoma 2006 in 2012 je odigral deset tekem za slovensko reprezentanco. Kot trener ali pomočnik trenerja je deloval v Šenčurju, Olimpiji, Krškem, Celju in FC Sheriff.

Kaj vam pomeni sodelovanje v največjem gorenjskem nogometnem klubu? Ter zakaj ste se odločili, da sprejmete ponudbo?
Sodelovanje s Triglavom mi veliko pomeni, saj sem tukaj preživel lepa leta že kot igralec in kot trener. Predvsem na trenersko obdobje, ko sem vodil U17, me vežejo zelo lepi spomini, saj smo zelo kvalitetno delali, kar se danes pozna. Trije igralci takratne ekipe so zdaj člani prvoligaških klubov oziroma že uspešno nastopajo v Prvi ligi Telemach.

Zadnjih šest mesecev sem kot pomočnik trenerja preživel v tujini in glede na to, da imam družino, mi ni bilo ravno lahko. Nisem skrival želje po vrnitvi domov. Glede na to, da je projekt Triglava zastavljen zelo ambiciozno, nekih večjih pomislekov nisem imel. Kljub vsemu pa me vedno preganja misel, da sem v Triglavu pustil nedokončano delo in posledično je bila v meni vedno tudi želja po vrnitvi. Po moje gre za klub z ogromnim potencialom, ki pa ga nikoli ni uspel razviti, zato mi to predstavlja ogromen izziv.

Kakšni so cilji, kaj lahko pričakujemo?
Cilji so pripraviti nekaj igralcev za člansko ekipo in pa uvrstitev v EON NEXT ligo ... V nadaljevanju pa ponovno imeti tudi reprezentante v naših vrstah.

Katere so tiste izkušnje in lastnosti, ki ste jih pridobili pri svojem delu v preteklosti in jih boste z veseljem uporabili?
Moram povedati, da sem si v zadnjih letih nabral ogromno izkušenj in znanja ... Vse nabrano bom uporabil pri vsakdanjem delu z igralci, tako na igrišču kot izven njega ... Mislim, da lahko pomagam igralcem, še posebej tistim, ki imajo ambicije postati poklicni nogometaši.

Kako ocenjujete ekipo, ki jo prevzemate?
Mislim, da bo drugo leto mladinska ekipa zelo dobra in konkurenčna za vrh lestvice ... Moja želja je, da bi vsi igralci ostali, saj bodo ti igralci drugo leto gradili okostje ekipe in pa da bi se vrnili nekateri igralci iz Kranja oziroma Gorenjske, ki so trenutno v drugih klubih v Ljubljani in okolici. Želim si čim večje število ambicioznih igralcev, saj menim, da je Triglav prava iztočnica za njihov razvoj in da jim kot domačim fantom lahko ponudi največ. Upam, da bodo to prepoznali.

Ste tudi pomočnik članskemu trenerju, kako se počutite v tej vlogi, kako vas je moštvo sprejelo?
V vlogi pomočnika se dobro počutim, saj sem zadnjih nekaj let opravljal to vlogo na najvišji ravni tako v Sloveniji kot tujini. Mislim, da bo ta moja dvojna vloga zelo dobrodošla za še bolj tesno sodelovanje med mladinsko in člansko ekipo. Moštvo me je dobro sprejelo, saj nekatere fante dobro poznam že od prej.

Trener Toni Golem je večkrat poudaril, da ima ekipa odlične pogoje za delo in treniranje, se strinjate s tem? Če primerjate vaše bivše nogometne klube, je Triglav med prvimi po nudenju kakovostnega dela?
Se strinjam, Triglav ima odlične pogoje za delo ... Boljše od marsikaterega kluba, v katerem sem deloval. Tako kar se tiče članske ekipe in mladinske šole. Tako bi moralo biti v vseh klubih, to je osnovna za dobro delo.

Foto: Darijan Matić skupaj s športnim direktorjem kluba Markom Budanovićem ter svojim pomočnikom Jasminom Kaltakom.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024