Nogometni klub Triglav Kranj je največji športni klub na Gorenjskem. Z več kot 500 igralci je klub valilnica vrhunskih nogometašev. S prvimi začetki v šolskih krožkih pod okriljem šole Rožle in naprej po selekcijah od U7 do U19 se otroci in mladi učijo nogometnih veščin ter kvalitetno in na zdrav način preživljajo svoj prosti čas v družbi vrstnikov. Najboljši se nato preizkusijo v profesionalni članski ekipi.

Značilnosti:

  • več kot 500 igralcev od 4. leta starosti dalje, od začetnikov do državnih reprezentantov. Iz našega gnezda prihajajo: Aleksander Radosavljević, Aleš Mertelj, Josip Iličić, Siniša Andjelković, Bojan Jokić, Žan Rogelj, David Tijanić in Jalen Pokorn. V sezoni 2012/13 je Gaber Petric dosegel naziv najboljšega strelca v Ligi U14 – starejši dečki.
  • 15 ekip (selekcije U8–U19 in članska ekipa) z najmlajšimi, vključenimi v šolske krožke pod okriljem šole Rožle: le malokateri slovenski klub se lahko pohvali s takim obsegom. V sezoni 2012/13 se je članska ekipa uvrstila v polfinale Pokala Slovenije, ekipa U14 – starejši dečki je postala državni prvak v Ligi U14, ekipa U8 – cicibani pa je dosegla 1. mesto v tekmovanju Rad igram nogomet.
  • 21 trenerjev, ki v nogometni tovarni skozi 3.500 treningov na leto (315.000 ur) ter 430 tekem in turnirjev nenehno razvijajo nove kakovostne igralce.
  • 5 nogometnih igrišč z naravno in umetno travo komaj zadosti potrebam naših igralcev po igranju nogometa.
Image
Image
Image

PREDSEDNIK
Aleksander Vrtač 

ŠPORTNI DIREKTOR
Marko Budanović

UPRAVNI ODBOR
Aleksander Vrtač, predsednik
Sandi Dornik, podpredsednik
Jurij Jaš, član
Franjo Radiković, član
Tomaž Mežek, član
Vedran Čabraja, član
Darko Prislan, član

NADZORNI ODBOR
Klavdij Pervanje
Mitja Kaštivnik
Miha Jurančič

DISCIPLINSKO SODIŠČE
Miloš Avdić, predsednik
Janko Marušić
Marijan Tkalec

Image

Foto: Marko Budanović, športni direktor (levo) in predsednik kluba Aleksander Vrtač (desno)

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024