U13 osvojila drugo mesto na UWG

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Ekipa U13 se je minuli vikend udeležila mednarodnega turnirja United World Games (UWG) v Celovcu. S skupinskim delom so mladi orli opravili suvereno in se z maksimalnim izkupičkom uvrstili v polfinale, kjer so jih čakali vrstniki iz Pordenona (IT) (ASDC Fiume, Veneto, Bannia). Tekma je bila napeta do samega konca, za kar je bil kriv tudi sodnik, ki je s svojim sojenjem poskrbel za živčno vojno tako pri igralcih kot tudi navijačih. Na koncu so naši orli slavili z rezultatom 1:0 in se uvrstili v finale.

Finalna tekma z grškim moštvom Katerini, ki velja za profesionalen klub v drugi grški ligi. Fizično so bili Grki precej močnejši in hitrejši, a se kranjski fantje tega niso ustrašili. Z borbeno igro so nasprotnika presenetili, ki si izrazitih priložnosti v prvem polčasu ni uspel priigrati. V drugem polčasu so bili naši fantje vidno utrujeni in šele po kotu in neodločnosti v skoku prejeli zadetek. Vse do zadnje minute se fantje niso predali, žal pa tik pred koncem lepo odmerjen strel izven kazenskega prostora in 0:2 za Katerini.

Vse čestitke borcem, ki so sezono odigrali na precej visokem nivoju, z nekaj manjšimi spodrsljaji, a to je šport in športna forma, ki je valovita.

Dodati je potrebno tudi to, da se je finalni obračun igral na prelepem glavnem igrišču, kjer tekme igra SK Austria Klagenfurt, na tribunah pa zvesti in bučni starši, ki so fantje odlično spodbujali skozi celoten turnir. Fante čaka še dva tedna treningov, potem pa zaslužen počitek.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024